Suroviny

 

K servírování:

  • slanina
  • sádlo
  • jarní cibulka

Pšeničná mouka
hrubá zlatý klas

Postup

1) Oloupeme a uvaříme brambory, které následně nastrouháme do mísy.

2) Do ještě teplých nastrouhaných brambor vmícháme dýňové pyré (můžeme použít zavařené, případně si připravit čerstvé), přidáme hrubou Kojetínskou mouku, vajíčko, dochutíme solí a pepřem, vypracujeme si těsto.

3) Přendáme si těsto na moukou poprášenou pracovní desku nebo kuchyňský vál a tvarujeme noky.

4) Ty vkládáme do vroucí osolené vody. Jakmile vyplavou na hladinu, necháme je ještě 5 minut povařit.

5) Slaninu si nakrájíme na kostičky a orestujeme na sádle.

6) Hotové noky dáme na talíř, přidáme osmahlou slaninu, doplníme nakrájenou jarní cibulkou.

 

 

Podobné recepty

Svatomartinská husa s červeným zelím a lokšemi nebo knedlíkem

Na svatého Martina nesmí chybět pečená husa. Dopřejte si ji s červeným zelím a staročeskými lokšemi nebo bylinkovým knedlíkem.

Segedín s domácím houskovým knedlíkem

Domácímu knedlíku se ten kupovaný nikdy nevyrovná. Jeho příprava navíc není nijak zvlášť složitá. Vyzkoušejte třeba se segedínem.

Střapačky se zelím

Vyzkoušejte oblíbenou verzi slovenských halušek – střapačky se zelím.

Dýňovo–bramborové noky

Pokud jste milovník bramborového těsta, na nic nečekejte. Tyto dýňovo-bramborové noky prostě musíte vyzkoušet!

Italská pizza

Dobré těsto je základem dobré pizzy. Podívejte se, jak správně na něj.

Kynuté borůvkové knedlíky

Kdo by nemiloval kynuté knedlíky? A kdo by nemiloval borůvky? Objevte ideální kombinaci chutí.

Kde koupíte
naši mouku

Máma mele maso, my meleme mouku. A až ji nameleme, pošleme ji k vám – do následujících obchodů.
Coop Jednota Vsetín LUKO Holešov COOP Jednota spotřební družstvo v Uherském Ostrohu COOP družstvo Havlíčkův Brod Potraviny Enapo YARO Uherský Ostroh  Rojal GASTRO Louny Wastex Vrtal KBJ Velkoobchody Pekárna RACEK