Suroviny

  • máslo
  • 1 vejce
  • 240 ml podmáslí
  • 120 ml zakysané smetany
  • 170 g hladké Kojetínské mouky
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžíce cukru
  • sůl

K servírování:

  • borůvky, jahody či jiné čerstvé ovoce
  • javorový sirup

Pšeničná mouka
hladká

Postup

1) Necháme si rozpustit cca 1 lžíci másla.

2) Přichystáme si mísu, dáme do ní vejce spolu se zakysanou smetanou a podmáslím, prošleháme.

3) Vmícháme rozpuštěné máslo, hladkou Kojetínskou mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, cukr a špetku soli.

4) Pánev na lívance vymažeme máslem, postupně vléváme těsto a dozlatova opečeme z obou stran.

5) Servírujeme na talíř, doplníme ovocem, přelijeme javorovým sirupem a mlsáme.

Podobné recepty

Dýňovo–bramborové noky

Pokud jste milovník bramborového těsta, na nic nečekejte. Tyto dýňovo-bramborové noky prostě musíte vyzkoušet!

Lívance ze zakysané smetany a podmáslí

Lívance – stačí vyslovit a už se sbíhají sliny. A co teprve, až si je sami připravíte!

Kakaová hrnková bábovka

Jednoduchá a přitom výborná. Vyzkoušejte lahodnou kakaovou bábovku, na které si smlsne každý člen rodiny.

Italská pizza

Dobré těsto je základem dobré pizzy. Podívejte se, jak správně na něj.

Kynuté borůvkové knedlíky

Kdo by nemiloval kynuté knedlíky? A kdo by nemiloval borůvky? Objevte ideální kombinaci chutí.

Bramborové šulánky s mákem

Jako od babičky! Uvařte si šulánky s mákem a zavzpomínejte na krásu dětských let.

Kde koupíte
naši mouku

Máma mele maso, my meleme mouku. A až ji nameleme, pošleme ji k vám – do následujících obchodů.
Coop Jednota Vsetín LUKO Holešov Potraviny Enapo YARO Uherský Ostroh  Rojal GASTRO Louny Wastex Vrtal KBJ Velkoobchody Pekárna RACEK