Suroviny

  • máslo
  • 1 vejce
  • 240 ml podmáslí
  • 120 ml zakysané smetany
  • 170 g hladké Kojetínské mouky
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžíce cukru
  • sůl

K servírování:

  • borůvky, jahody či jiné čerstvé ovoce
  • javorový sirup

Pšeničná mouka
hladká

Postup

1) Necháme si rozpustit cca 1 lžíci másla.

2) Přichystáme si mísu, dáme do ní vejce spolu se zakysanou smetanou a podmáslím, prošleháme.

3) Vmícháme rozpuštěné máslo, hladkou Kojetínskou mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, cukr a špetku soli.

4) Pánev na lívance vymažeme máslem, postupně vléváme těsto a dozlatova opečeme z obou stran.

5) Servírujeme na talíř, doplníme ovocem, přelijeme javorovým sirupem a mlsáme.

Podobné recepty

Svatomartinská husa s červeným zelím a lokšemi nebo knedlíkem

Na svatého Martina nesmí chybět pečená husa. Dopřejte si ji s červeným zelím a staročeskými lokšemi nebo bylinkovým knedlíkem.

Segedín s domácím houskovým knedlíkem

Domácímu knedlíku se ten kupovaný nikdy nevyrovná. Jeho příprava navíc není nijak zvlášť složitá. Vyzkoušejte třeba se segedínem.

Střapačky se zelím

Vyzkoušejte oblíbenou verzi slovenských halušek – střapačky se zelím.

Dýňovo–bramborové noky

Pokud jste milovník bramborového těsta, na nic nečekejte. Tyto dýňovo-bramborové noky prostě musíte vyzkoušet!

Italská pizza

Dobré těsto je základem dobré pizzy. Podívejte se, jak správně na něj.

Kynuté borůvkové knedlíky

Kdo by nemiloval kynuté knedlíky? A kdo by nemiloval borůvky? Objevte ideální kombinaci chutí.

Kde koupíte
naši mouku

Máma mele maso, my meleme mouku. A až ji nameleme, pošleme ji k vám – do následujících obchodů.
Coop Jednota Vsetín COOP Jednota spotřební družstvo v Uherském Ostrohu COOP družstvo Havlíčkův Brod Potraviny Enapo LUKO Holešov YARO Uherský Ostroh  Rojal GASTRO Louny Wastex Vrtal KBJ Velkoobchody Pekárna RACEK