Suroviny

 

K servírování:

  • 100 g mletého máku
  • 50 g moučkového cukru
  • 4 lžíce rozpuštěného másla

Pšeničná mouka
krupice hrubá

Postup

1) Brambory umyjeme a uvaříme ve slupce. Necháme vychladnout a oloupeme.

2) Připravíme si mísu, do ní nastrouháme brambory, přidáme krupici hrubou Kojetínskou mouku, vajíčko a špetku soli. Pořádně prohněteme.

3) Těsto postupně odebíráme a tvoříme z něj menší válečky, které pokládáme na pomoučněný vál nebo tác.

4) Všechny šulánky najednou vhodíme do většího hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme, dokud nevyplavou. Ihned poté je z lázně vyjmeme.

5) Podáváme posypané cukrem a mákem, přelité rozpuštěným máslem.

Podobné recepty

Svatomartinská husa s červeným zelím a lokšemi nebo knedlíkem

Na svatého Martina nesmí chybět pečená husa. Dopřejte si ji s červeným zelím a staročeskými lokšemi nebo bylinkovým knedlíkem.

Segedín s domácím houskovým knedlíkem

Domácímu knedlíku se ten kupovaný nikdy nevyrovná. Jeho příprava navíc není nijak zvlášť složitá. Vyzkoušejte třeba se segedínem.

Střapačky se zelím

Vyzkoušejte oblíbenou verzi slovenských halušek – střapačky se zelím.

Dýňovo–bramborové noky

Pokud jste milovník bramborového těsta, na nic nečekejte. Tyto dýňovo-bramborové noky prostě musíte vyzkoušet!

Italská pizza

Dobré těsto je základem dobré pizzy. Podívejte se, jak správně na něj.

Kynuté borůvkové knedlíky

Kdo by nemiloval kynuté knedlíky? A kdo by nemiloval borůvky? Objevte ideální kombinaci chutí.

Kde koupíte
naši mouku

Máma mele maso, my meleme mouku. A až ji nameleme, pošleme ji k vám – do následujících obchodů.
Coop Jednota Vsetín LUKO Holešov COOP Jednota spotřební družstvo v Uherském Ostrohu COOP družstvo Havlíčkův Brod Potraviny Enapo YARO Uherský Ostroh  Rojal GASTRO Louny Wastex Vrtal KBJ Velkoobchody Pekárna RACEK