Suroviny

  • 800 g syrových brambor
  • 250 g hladké Kojetínské mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • 30 g sádla
  • 100 g špeku
  • 200 g cibule
  • 500 g kysaného zelí

Pšeničná mouka
hladká světlá

Postup

1) Brambory oloupeme a za syrova na jemno nastrouháme do mísy. Přisypeme hladkou Kojetínskou mouku, přidáme vajíčko, dochutíme solí. Vypracujeme tak, aby mělo těsto hustší konzistenci a šlo dobře propasírovat sítem na halušky.

2) Skrz síto těsto pasírujeme do vroucí osolené vody. Když střapačky vyplavou, vaříme ještě asi 3 minuty.

3) Scedíme a promícháme s trochou sádla. Dáme si rozehřát pánvičku.

4) Špek nakrájíme na kostičky, osmahneme jej na pánvi, následně společně s ním restujeme nakrájenou cibuli. Přidáme pokrájené kyselé zelí, prohřejeme a smícháme se střapačkami.

5) Servírujeme.

Podobné recepty

Jogurtové langoše

Zkuste do těsta přimíchat jogurt a už langoše nikdy nebudete připravovat jinak! Vyzkoušet můžete také veganskou verzi.

Buchtičky se žloutkovým krémem

Návrat do dětství je tady! Vychutnejte si buchtičky s poctivým žloutkovým krémem.

Velikonoční beránek s rozinkami v rumu

Beránek patří k Velikonocům stejně neodmyslitelně jako koleda. A tento, tento je opravdu výjimečný (nejen proto, že jsme ho připálili).

Svatomartinská husa s červeným zelím a lokšemi nebo knedlíkem

Na svatého Martina nesmí chybět pečená husa. Dopřejte si ji s červeným zelím a staročeskými lokšemi nebo bylinkovým knedlíkem.

Klasické linecké

Domovem se opět line ta důvěrně známá vůně – Vánoce jsou tady a s nimi i linecké!

Lívance ze zakysané smetany a podmáslí

Lívance – stačí vyslovit a už se sbíhají sliny. A co teprve, až si je sami připravíte!

Kde koupíte
naši mouku

Máma mele maso, my meleme mouku. A až ji nameleme, pošleme ji k vám – do následujících obchodů.
Coop Jednota Vsetín LUKO Holešov COOP Jednota spotřební družstvo v Uherském Ostrohu COOP družstvo Havlíčkův Brod Potraviny Enapo YARO Uherský Ostroh  Rojal GASTRO Louny Wastex Vrtal KBJ Velkoobchody Pekárna RACEK