Suroviny

  • 800 g syrových brambor
  • 250 g hladké Kojetínské mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • 30 g sádla
  • 100 g špeku
  • 200 g cibule
  • 500 g kysaného zelí

Pšeničná mouka
hladká světlá

Postup

1) Brambory oloupeme a za syrova na jemno nastrouháme do mísy. Přisypeme hladkou Kojetínskou mouku, přidáme vajíčko, dochutíme solí. Vypracujeme tak, aby mělo těsto hustší konzistenci a šlo dobře propasírovat sítem na halušky.

2) Skrz síto těsto pasírujeme do vroucí osolené vody. Když střapačky vyplavou, vaříme ještě asi 3 minuty.

3) Scedíme a promícháme s trochou sádla. Dáme si rozehřát pánvičku.

4) Špek nakrájíme na kostičky, osmahneme jej na pánvi, následně společně s ním restujeme nakrájenou cibuli. Přidáme pokrájené kyselé zelí, prohřejeme a smícháme se střapačkami.

5) Servírujeme.

Podobné recepty

Segedín s domácím houskovým knedlíkem

Domácímu knedlíku se ten kupovaný nikdy nevyrovná. Jeho příprava navíc není nijak zvlášť složitá. Vyzkoušejte třeba se segedínem.

Vláčné a křupavé vafle

Vafle jsou další z řady dobrot, které nelze nemilovat. Jakmile jednou vyzkoušíte následující recept, už je nebudete chtít připravovat jinak.

Velikonoční mazanec

Co by to bylo za svátky jara bez voňavého mazance? S tímto vypečeným receptem se vám jistojistě podaří.

Kakaová hrnková bábovka

Jednoduchá a přitom výborná. Vyzkoušejte lahodnou kakaovou bábovku, na které si smlsne každý člen rodiny.

Hrnková bublanina

Copak nám to tady bublá? No přeci pravá a nefalšovaná bublanina s ovocem. Doporučujeme upéct a vychutnat.

Lívance ze zakysané smetany a podmáslí

Lívance – stačí vyslovit a už se sbíhají sliny. A co teprve, až si je sami připravíte!

Kde koupíte
naši mouku

Máma mele maso, my meleme mouku. A až ji nameleme, pošleme ji k vám – do následujících obchodů.
Coop Jednota Vsetín COOP Jednota spotřební družstvo v Uherském Ostrohu COOP družstvo Havlíčkův Brod Potraviny Enapo LUKO Holešov YARO Uherský Ostroh  Rojal GASTRO Louny Wastex Vrtal KBJ Velkoobchody Pekárna RACEK