Suroviny

  • 800 g syrových brambor
  • 250 g hladké Kojetínské mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • 30 g sádla
  • 100 g špeku
  • 200 g cibule
  • 500 g kysaného zelí

Pšeničná mouka
hladká světlá

Postup

1) Brambory oloupeme a za syrova na jemno nastrouháme do mísy. Přisypeme hladkou Kojetínskou mouku, přidáme vajíčko, dochutíme solí. Vypracujeme tak, aby mělo těsto hustší konzistenci a šlo dobře propasírovat sítem na halušky.

2) Skrz síto těsto pasírujeme do vroucí osolené vody. Když střapačky vyplavou, vaříme ještě asi 3 minuty.

3) Scedíme a promícháme s trochou sádla. Dáme si rozehřát pánvičku.

4) Špek nakrájíme na kostičky, osmahneme jej na pánvi, následně společně s ním restujeme nakrájenou cibuli. Přidáme pokrájené kyselé zelí, prohřejeme a smícháme se střapačkami.

5) Servírujeme.

Podobné recepty

Dýňovo–bramborové noky

Pokud jste milovník bramborového těsta, na nic nečekejte. Tyto dýňovo-bramborové noky prostě musíte vyzkoušet!

Lívance ze zakysané smetany a podmáslí

Lívance – stačí vyslovit a už se sbíhají sliny. A co teprve, až si je sami připravíte!

Kakaová hrnková bábovka

Jednoduchá a přitom výborná. Vyzkoušejte lahodnou kakaovou bábovku, na které si smlsne každý člen rodiny.

Italská pizza

Dobré těsto je základem dobré pizzy. Podívejte se, jak správně na něj.

Kynuté borůvkové knedlíky

Kdo by nemiloval kynuté knedlíky? A kdo by nemiloval borůvky? Objevte ideální kombinaci chutí.

Bramborové šulánky s mákem

Jako od babičky! Uvařte si šulánky s mákem a zavzpomínejte na krásu dětských let.

Kde koupíte
naši mouku

Máma mele maso, my meleme mouku. A až ji nameleme, pošleme ji k vám – do následujících obchodů.
Coop Jednota Vsetín Potraviny Enapo LUKO Holešov YARO Uherský Ostroh  Rojal GASTRO Louny Wastex Vrtal KBJ Velkoobchody Pekárna RACEK