Suroviny

  • 800 g syrových brambor
  • 250 g hladké Kojetínské mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • 30 g sádla
  • 100 g špeku
  • 200 g cibule
  • 500 g kysaného zelí

Pšeničná mouka
hladká světlá

Postup

1) Brambory oloupeme a za syrova na jemno nastrouháme do mísy. Přisypeme hladkou Kojetínskou mouku, přidáme vajíčko, dochutíme solí. Vypracujeme tak, aby mělo těsto hustší konzistenci a šlo dobře propasírovat sítem na halušky.

2) Skrz síto těsto pasírujeme do vroucí osolené vody. Když střapačky vyplavou, vaříme ještě asi 3 minuty.

3) Scedíme a promícháme s trochou sádla. Dáme si rozehřát pánvičku.

4) Špek nakrájíme na kostičky, osmahneme jej na pánvi, následně společně s ním restujeme nakrájenou cibuli. Přidáme pokrájené kyselé zelí, prohřejeme a smícháme se střapačkami.

5) Servírujeme.

Podobné recepty

Svatomartinská husa s červeným zelím a lokšemi nebo knedlíkem

Na svatého Martina nesmí chybět pečená husa. Dopřejte si ji s červeným zelím a staročeskými lokšemi nebo bylinkovým knedlíkem.

Segedín s domácím houskovým knedlíkem

Domácímu knedlíku se ten kupovaný nikdy nevyrovná. Jeho příprava navíc není nijak zvlášť složitá. Vyzkoušejte třeba se segedínem.

Střapačky se zelím

Vyzkoušejte oblíbenou verzi slovenských halušek – střapačky se zelím.

Dýňovo–bramborové noky

Pokud jste milovník bramborového těsta, na nic nečekejte. Tyto dýňovo-bramborové noky prostě musíte vyzkoušet!

Italská pizza

Dobré těsto je základem dobré pizzy. Podívejte se, jak správně na něj.

Kynuté borůvkové knedlíky

Kdo by nemiloval kynuté knedlíky? A kdo by nemiloval borůvky? Objevte ideální kombinaci chutí.

Kde koupíte
naši mouku

Máma mele maso, my meleme mouku. A až ji nameleme, pošleme ji k vám – do následujících obchodů.
Coop Jednota Vsetín COOP Jednota spotřební družstvo v Uherském Ostrohu COOP družstvo Havlíčkův Brod Potraviny Enapo LUKO Holešov YARO Uherský Ostroh  Rojal GASTRO Louny Wastex Vrtal KBJ Velkoobchody Pekárna RACEK