Suroviny

Ingredience na polevu:

  • 1 vaječný bílek
  • 200 g moučkového cukru

Pšeničná mouka
hladká polosvětlá

Postup

1) Ve vodní lázni rozpustíme máslo a vmícháme med. Směs necháme trošku vychladnout, ale musí zůstat tekutá.

2) Připravíme si mísu, do které vsypeme hladkou polosvětlou Kojetínskou mouku a ostatní sypké suroviny. Přidáme vajíčko, roztopené máslo s medem a pečlivě promícháme. Mísu zakryjeme potravinářskou fólií a dáme na 45 minut do ledničky.

3) Rozehřejeme si troubu na 170 °C. Vytáhneme těsto z lednice a přendáme na pracovní desku nebo vál posypaný moukou. Těsto krátce prohněteme a vyválíme z něj asi 0,5 cm tlustý plát.

4) Vezmeme vykrajovátka a z plátu těsta vykrajujeme jednotlivé perníčky. Přenášíme na plech vyložený pečicím papírem.

5) Dáme do trouby a pečeme asi 8 minut.

6) Ručně vyšleháme vaječný bílek s moučkovým cukrem, a vytvoříme tak polevu, s níž zdobíme vychladlé perníčky.

Podobné recepty

Hrnková bublanina

Copak nám to tady bublá? No přeci pravá a nefalšovaná bublanina s ovocem. Doporučujeme upéct a vychutnat.

Poctivé české buchty

Kynuté buchty jsou česká klasika, na které si už pochutnal nejeden český Honza. I když on možná radši ty s náplní.

Kakaová hrnková bábovka

Jednoduchá a přitom výborná. Vyzkoušejte lahodnou kakaovou bábovku, na které si smlsne každý člen rodiny.

Dýňovo–bramborové noky

Pokud jste milovník bramborového těsta, na nic nečekejte. Tyto dýňovo-bramborové noky prostě musíte vyzkoušet!

Italská pizza

Dobré těsto je základem dobré pizzy. Podívejte se, jak správně na něj.

Lívance ze zakysané smetany a podmáslí

Lívance – stačí vyslovit a už se sbíhají sliny. A co teprve, až si je sami připravíte!

Kde koupíte
naši mouku

Máma mele maso, my meleme mouku. A až ji nameleme, pošleme ji k vám – do následujících obchodů.
Coop Jednota Vsetín LUKO Holešov COOP Jednota spotřební družstvo v Uherském Ostrohu COOP družstvo Havlíčkův Brod Potraviny Enapo YARO Uherský Ostroh  Rojal GASTRO Louny Wastex Vrtal KBJ Velkoobchody Pekárna RACEK