Suroviny

 

cukr moučka a vanilkový cukr na obalení rohlíčků

Pšeničná mouka
hladká světlá

Postup

1) V míse smícháme hladkou Kojetínskou mouku, vlašské ořechy, cukr a máslo, vše řádně prohněteme.

2) Vzniklé těsto necháme do druhého dne odležet v lednici.

3) Pak přichází čas vytvarovat jednotlivé rohlíčky. Můžeme to udělat ručně nebo si práci usnadnit pomocí mlýnku a nástavce k tomu určeného či za využití silikonové formy.

4) Předehřejeme si troubu na 140 °C, rohlíčky dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme dozlatova (zhruba 5–10 minut).

5) Smícháme moučkový cukr s trochou toho vanilkového (případně rovnou s vanilkou) a ještě horké rohlíčky v něm obalíme (cukr tak lépe přilne k jejich povrchu).

6) Necháme vychladnout a mlsáme, nebo uchováme v uzavřené krabičce na později. Do krabičky můžeme přidat omytou (ideálně chemicky neošetřenou) citronovou nebo pomerančovou kůru, díky níž rohlíčky změknou a budou ještě příjemněji vonět.

Podobné recepty

Slovácké mrkvance

A co mrkvance, znáte? Zkuste a už nikdy nezapomenete…

Italská pizza

Dobré těsto je základem dobré pizzy. Podívejte se, jak správně na něj.

Banánový chléb s vlašskými ořechy

Příjemně vláčná dobrota, jejíž příprava není oříšek.

Velikonoční mazanec

Co by to bylo za svátky jara bez voňavého mazance? S tímto vypečeným receptem se vám jistojistě podaří.

Kynuté borůvkové knedlíky

Kdo by nemiloval kynuté knedlíky? A kdo by nemiloval borůvky? Objevte ideální kombinaci chutí.

Vláčné a křupavé vafle

Vafle jsou další z řady dobrot, které nelze nemilovat. Jakmile jednou vyzkoušíte následující recept, už je nebudete chtít připravovat jinak.

Kde koupíte
naši mouku

Máma mele maso, my meleme mouku. A až ji nameleme, pošleme ji k vám – do následujících obchodů.
Coop Jednota Vsetín COOP Jednota spotřební družstvo v Uherském Ostrohu COOP družstvo Havlíčkův Brod Potraviny Enapo LUKO Holešov YARO Uherský Ostroh  Rojal GASTRO Louny Wastex Vrtal KBJ Velkoobchody Pekárna RACEK