Suroviny

  • 5 banánů
  • 3 vejce
  • 1 hrnek oleje
  • 1 hrnek cukru
  • 3 hrnky hladké Kojetínské mouky
  • 1 lžička soli
  • 1,5 lžičky sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • 1/2 hrnku vlašských ořechů

Pšeničná mouka
hladká světlá

Postup

1) Rozehřejeme troubu na 170 °C.

2) Rozmixujeme banány a v míse je smícháme s vejci, olejem, cukrem. Následně vsypeme zbylé suroviny (krom ořechů), vypracujeme těsto. Nakonec do něj vmícháme nasekané vlašské ořechy.

3) Přichystáme si chlebovou formu (případně srnčí hřbet), kterou vymažeme tukem nebo vyložíme pečicím papírem. Těsto do ní přendáme.

4) Pečeme zhruba 50 minut.

Podobné recepty

Slovácké mrkvance

A co mrkvance, znáte? Zkuste a už nikdy nezapomenete…

Italská pizza

Dobré těsto je základem dobré pizzy. Podívejte se, jak správně na něj.

Banánový chléb s vlašskými ořechy

Příjemně vláčná dobrota, jejíž příprava není oříšek.

Velikonoční mazanec

Co by to bylo za svátky jara bez voňavého mazance? S tímto vypečeným receptem se vám jistojistě podaří.

Kynuté borůvkové knedlíky

Kdo by nemiloval kynuté knedlíky? A kdo by nemiloval borůvky? Objevte ideální kombinaci chutí.

Vláčné a křupavé vafle

Vafle jsou další z řady dobrot, které nelze nemilovat. Jakmile jednou vyzkoušíte následující recept, už je nebudete chtít připravovat jinak.

Kde koupíte
naši mouku

Máma mele maso, my meleme mouku. A až ji nameleme, pošleme ji k vám – do následujících obchodů.
Coop Jednota Vsetín LUKO Holešov COOP Jednota spotřební družstvo v Uherském Ostrohu COOP družstvo Havlíčkův Brod Potraviny Enapo YARO Uherský Ostroh  Rojal GASTRO Louny Wastex Vrtal KBJ Velkoobchody Pekárna RACEK